Rendelőnkben dolgozik Füredi Krisztián szexuálpszichológus és párterapeuta, akinek szakterülete a párterápia és a szexuálterápia.

Minden párkapcsolat más, minden párkapcsolat máshogy működik, és az idők során minden párkapcsolat változik. Ezek a változások sokszor könnyen áthidalhatóak, ám sok esetben a párkapcsolat válságához vezetnek.

A párterápia a párkapcsolat problémái esetén nyújt segítséget. Ez a probléma lehet a párkapcsolat komoly válsága vagy egy pillanatnyi, de mégis megoldhatatlannak tűnő nehézsége.

A párterápia során nem csak a problémák megszüntetése a cél, hanem a párkapcsolat olyan irányú formálása, amelynek eredménye nyomán a pár a terápiát követően önmaga meg tudja oldani a felmerülő problémáit.

A párkapcsolat változása természetes folyamat, még a legjobb, legtökéletesebb párkapcsolat is változik. Változnak a személyek, változnak a körülmények. A személyiség változásával, fejlődésével változik a személyek értékrendje, változnak az elvárások, mások lesznek az igények, a fantáziák, új szükségletek merülnek fel. Mindehhez alkalmazkodnia kell a párkapcsolatnak, ami változást jelent. Ez a változás gyakran nagyon megterheli a párkapcsolatot. Ilyen esetben gyakran kérdésessé válik a párkapcsolat jövője. Szerencsés esetben az addig eltelt idő motivációt és lendületet ad a párkapcsolat javításának szándékához, ami sokszor önerőből is megtörténhet. Amikor ez nem sikerül, akkor javasolt a párterápia, amely a párkapcsolati problémák, elakadások, feszültségek, konfliktusok és egyéb problémákkal való megküzdésben is segítséget nyújt.

Fontos a megfelelő szakember kiválasztása:

Érdemes párterápiás, családterápiás végzettséggel rendelkező pszichológus szakembert keresni, mert a párterápia a pszichológiai segítségnyújtásnak egy speciális formája, amely speciális felkészültséget igényel.

Amennyiben a párkapcsolati probléma alapja vagy jelentős része szexuális jellegű, akkor érdemes párterápiás, családterápiás végzettséggel rendelkező szexuálpszichológust felkeresni.