Kozma Kinga pszichológus

Kozma Kinga

Tanácsadó és pedagógiai szakpszichológus

Pszichológusként legnagyobb öröm számomra látni a fejlődést, a pozitív változást! Munkám során nem csak a személy benső élményeivel hanem a környezet egyénre gyakorolt hatásaival is sokat foglalkozom.

Felnőtt klienseknek elsősorban megváltozott élethelyzet okozta nehézségek, krízishelyzetek, életvezetési problémák, elakadások, egyéni és családi problémák, a szülőséggel kapcsolatos kérdések, nehézségek esetén nyújtok tanácsadást.

Gyerekekkel, kamaszokkal kapcsolatban ez iskolai, óvodai problémák, családban bekövetkező változások, a testvérkapcsolat nehézségeit jelentheti, amelyek különböző tünetekben ölthetnek formát, mint testi tünetek, szorongások, magatartás problémák és tanulási zavarok.

Elérhetőségek:
E-mail: kingakozma.tanacsadas@gmail.com
Tel.: +36 70 275 63 57

Szolgáltatások:

  • Felnőtt, pszichológiai tanácsadás
  • Serdülő és gyermek pszichológiai tanácsadás
  • Egy alkalmas tanácsadás:
    Szülőkkel folytatott egy alkalmas beszélgetés, a gyermek jelenléte nélkül. (Szükség esetén több alkalomra bővíthető.) Családon belüli vagy környezeti változások esetén érdemes ezt a tanácsadási formát választani ( pl. iskolaváltás, óvodaváltás, költözés előtt, válás előtt, új kapcsolatba való
    bevonás előtt), illetve olyan gyerekek esetében, akik nem vállalják, hogy pszichológushoz menjenek (serdülők, kamaszok).

Meggyőződésem, hogy bármilyen helyzeten lehet változtatni, egy kis lépést mindig lehet tenni a nehézségek javítása érdekében, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő belső erőforrásokat. A pszichológiai tanácsadás célját azon akadályok elhárításában látom, amelyek az egészséges lelki fejlődés útjában állnak¿ legyenek ezek apró, akut, környezeti akadályok vagy olyanok, amelyek korai életkorban keletkeztek és az idő során megnőttek, bonyolultakká váltak. A tanácsadás a kliens számára egy aktív folyamat, amelyben ő szab irányt és ő végzi el a belső munkát, amelyre szükség van a változáshoz.

Szakmai eszköztáramban a személyközpontú tanácsadás, a családterápia, a kognitív terápia és a tranzakcióanalízis módszereit használom, mindezt a kliens életkorához, személyiségéhez és problémájához igazítva. Gyerekek esetében a játék és a rajzolás – a szimbolikus kommunikáció képezi a pszichológiai munka alapját.

Tanulmányok:

1992 – 1997: Pszichológia szak, BBTE
2001 – 2003: Pedagógiai szakpszichológus, szakdiploma ELTE
2005 – 2007: Tanácsadó szakpszichológus, szakdiploma ELTE

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

  • XXI. Ker. Nevelési tanácsadó, óvodapszichológia és iskolapszichológia
  • Tatabányai Nevelési tanácsadó, gyermekpszichológia: diagnosztika és tanácsadás
  • RÉV Szenvedélybeteg segítő szolgálat, felnőtt egyéni és családi tanácsadás