Deliága Éva gyermekpszichológus

Deliága Éva gyermekpszichológus

Szülőnek lenni felelősségteljes, nemes feladat. Munkám során sokszor tapasztalom, hogy egyes szülők a legjobb szándéktól vezérelve, ám teli kétségekkel és aggodalommal viszik nap mint nap ezt az embert próbáló szerepet. Előfordult már Önnel, hogy egy gyermekével kapcsolatos nehézséget pillanatnyilag kezelhetetlennek, erejét meghaladónak érzett?

Amennyiben gyermeke nevelésével kapcsolatban tanácsra, útmutatásra van szüksége, vagy szeretné, ha gyermeke hatékony szakmai segítséget kapna, forduljon hozzám bizalommal. A konzultációk és a pszichológiai foglalkozások pozitív hatása az új, működőképesebb családi egyensúly kialakulására már néhány alkalom után észrevehető.

A gyermekkel pszichológus által történő egyéni foglalkozás hatása abban rejlik, hogy a kapcsolat biztonságot nyújtó, stabil, elfogadó légkörében a gyermek mind többet és többet tár fel a belső világából. Az alakba öntött, szóba foglalt, lerajzolt, eljátszott, mással megosztott érzések, gondolatok, fantáziák már nem olyan félelmetesek, mintha alaktalanul magunkba zárjuk őket. Ebben a légkörben a személyiség rejtett tendenciái is jobban felszínre kerülhetnek és integrálódhatnak. A fantáziavilág emelhető ki mint jól megragadható összekötő kapocs a tudattalan, belső konfliktus és a tünet között. Az általam gyakorolt integratív szemléletben a játéknak, a kreatív megélésnek döntő szerepe van.

A pszichológus titoktartási kötelezettségénél fogva bizalmasan kezeli mindazon információkat, amelyekhez a munkája során jut. A bizalmon alapuló légkörben lehetővé válik a szülők és gyerekek problémáinak őszinte feltárása és kezelése.

Deliága Éva
pszichológus
gyermekterapeuta

Deliága Éva hivatalos Facebook oldala: