Füredi Éva mentálhigiénés szakember

Füredi Éva mentálhigiénés szakember

Bemutatkozás

Füredi Éva vagyok, mentálhigiénés szakember és közösségi segítő. Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. 

Tevékenységeim

Egyik fő szakterületem a krízisintervenció. Ezen belül az akut, hirtelen fellépő (akcidentális) krízisek (veszteségek, gyász, válás, munkahely elvesztése, stb.) és a fejlődési (életciklusokból eredő) krízisek (leginkább a kamaszkor/fiatal felnőttkor/életközép/időskor) esetén is tudok megfelelő segítséget nyújtani. Fontos, hogy öngyilkossági krízissel nem foglalkozom, mivel ez azonnali sürgősségi ellátást igényel.

Az öngyilkossági krízisről szóló írásomat itt olvashatják: https://evakisstanacsado.wordpress.com/2016/11/29/ismerd-fel-es-segits-az-ongyilkossagi-krizis-jelei-szakaszai-segitsegnyujtas/ 

Másik fő szakterületem a pszichiátriai betegséggel élők hozzátartozóinak történő segítségnyújtás és pszichoedukáció. Ezen belül elsősorban az evészavarokban szenvedők családtagjainak nyújtok támogatást, de kereshetnek más egyéb pszichés betegséggel küzdők hozzátartozói is. Rendszerszemléletben gondolkodom, így hiszek abban, hogy a szűkebb környezet – család – a betegség megismerése és megértése által sokat tud segíteni hozzátartozójának. Mindezeken túl a pszichoedukáció a betegségek korai felismerésében is elengedhetetlen, a korai felismerés pedig mindig jobb gyógyulási prognózist sejtet.

A fentieken túl a következő témákban is forduljanak hozzám bizalommal: 

  • párkapcsolati és szexuális problémák, 
  • teljesítmény problémák, 
  • elhúzódó gyász, 
  • életmód tanácsadás, 
  • dohányzásról való leszokás segítése, 
  • álláskeresési tanácsadás (önéletrajz megírása, felkészülés az állásinterjúra), 
  • krónikus betegséggel élők és családtagjaik pszichés támogatása.

Pszichiáter és szexuálpszichológus, párterapeuta szupervizorokkal dolgozom.


Elérhetőségeim:
evi@furedi.hu +36-30-859-37-72